Τι είναι πιο αποτελεσματικό σε μια μικρομεσαία επιχείρηση? Παραδοσιακό Μάρκετινγκ ή Internet Marketing?

Τι είναι πιο αποτελεσματικό σε μια μικρομεσαία επιχείρηση? Παραδοσιακό Μάρκετινγκ ή Internet Marketing?

Στο συγκεκριμένο άρθρο θα αναλύσουμε ποιος είναι καλύτερος τρόπος να επενδύσεις πάνω στο μάρκετινγκ για την επιχείρηση σου. Φυσικά όπως έχουμε εξηγήσει και στο Δωρεάν σεμινάριο της make the difference κάθε επιχείρηση για να είναι επιτυχημένη πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένο bugget, ώστε αναλόγως τον στόχο που θέλουμε να πετύχουμε να φτιάξουμε την στρατηγική μάρκετινγκ που χρειάζεται.

Ωστόσο αναλόγως με την στρατηγική πρέπει να σκεφτείτε, αν θα χρησιμοποιήσετε το internet marketing ή το παραδοσιακό marketing.

Αυτό που χρειάζεται είναι να δούμε τα υπέρ και τα κατά και να δούμε τι ταιριάζει καλύτερα αναλόγως με την στρατηγική που έχουμε επιλέξει .

Ας δούμε Τι είναι το παραδοσιακό μάρκετινγκ:

Το παραδοσιακό μάρκετινγκ είναι οι συμβατικοί τρόποι μάρκετινγκ που χρησιμοποιούνται από την αρχή του μάρκετινγκ και των διαφημίσεων. Αυτό περιλαμβάνει:

 • Τηλεόραση
 • Εφημερίδα
 • Ραδιόφωνο
 • Φυλλάδια και πινακίδες από τους δρόμους και τους αυτοκινητόδρομους
 • Διαφημίσεις σε σχετικά εβδομαδιαία περιοδικά

Τι είναι το ψηφιακό μάρκετινγκ:

Το ψηφιακό ή online μάρκετινγκ είναι ο τρόπος εμπορίας του παγκόσμιου χωριού. Είναι προφανές ότι η εποχή του Διαδικτύου θα έχει την επιρροή του σε κάθε σφαίρα της ζωής.

Το ψηφιακό μάρκετινγκ περιλαμβάνει πλατφόρμες όπως:

 • Κοινωνικά μέσα όπως το Facebook, το Twitter ή το Instagram
 • Ιστότοποι δικτύωσης επιχειρήσεων όπως το LinkedIn, TripAdvaisor , google my business
 • Διαφημιστικές διαφημίσεις μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
 • Πληρωμένα αναδυόμενα παράθυρα
 • Blogs
 • Σύνδεσμοι Clickbait για ιικό περιεχόμενο

Στο Internet Marketing δίνεται η ευκαιρία στον υποψήφιο πελάτη να αλληλοεπιδράσει μέσω των πολυμέσων και να ζητήσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ανάγκες του και τα ενδιαφέροντα του.

Το ψηφιακό μάρκετινγκ είναι πιο ευέλικτο από το παραδοσιακό μάρκετινγκ, αν και όλοι οι τύποι μοιάζουν. Στο παραδοσιακό Marketing η αγορά χωρίζεται σε τμήματα βάσει δημογραφικών και ψυχογραφικών χαρακτηριστικών υπαρχόντων ή πιθανών πελατών. Οι πελάτες δηλαδή μεταχειρίζονται με τον ίδιο τρόπο χωρίς να παίζουν ρόλο τα ιδιαιτέρα χαρακτηριστικά του. Στο Internet Marketing εξατομικεύονται οι ανάγκες του κάθε πελάτη και γίνονται προσπάθειες να καλυφτούν.

Ας δούμε ποιος είναι ο νικητής και ποιο θα πρέπει να επιλέξουμε

 1. κόστος

Η παραδοσιακή διαφήμιση όπως περιοδικά, εφημερίδες, φυλλάδια, ραδιόφωνο, κοστίζουν πολλά χρήματα. Η διαφήμιση στο ιντερνέτ είναι αυτή που μπορεί να αντέξει οικονομικά μέχρι και η επιχείρηση στις μέρες μας.

 1. Ανάπτυξη brand

Ένα από τα θετικότερα πλεονεκτήματα του ιντερνέτ μάρκετινγκ είναι ότι τα αποτελέσματα του είναι μετρίσιμα ενώ της εφημερίδας και του ραδιοφώνου ή της τηλεόρασης όχι . Μπορούμε να δούμε πόσοι χρήστες ακριβώς είδαν τη διαφήμιση μας .

 1. Αποτελέσματα στόχων

Στο παραδοσιακό μάρκετινγκ αν παραδείγματος χάρη κάνουμε ένα μοίρασμα φυλλαδίων πρέπει να περιμένουμε μπορεί και ένα μήνα για να δούμε τα αποτελέσματα. Σε αυτή τη μάχη του παραδοσιακού εναντίον του μάρκετινγκ στο διαδίκτυο, το online μάρκετινγκ κερδίζει και πάλι εξαιτίας των γρήγορων αποτελεσμάτων του. Μπορείτε να δείτε τα πάντα σε πραγματικό χρόνο, όπως:

 • Αριθμός επισκεπτών
 • Πόση ώρα έμειναν ενεργοί στη διαφημίσεις μας
 • Ποιος αγόρασε
 • Την ηλικία του πελάτη
 • Αλλά και τοπογραφικές πληροφορίες
 1. Βελτίωση καμπάνιας

Όταν μια διαφήμιση στο ιντερνέτ λόγω των στοιχείων βλέπουμε ότι δεν πάει καλά, έχουμε πρόσβαση να την διορθώσουμε και να την αλλάξουμε πλήρως, κάτι που στο παραδοσιακό μάρκετινγκ δεν γίνεται.

Αποτελέσματα

Τώρα που ξέρουμε σχετικά με το παραδοσιακό και το ψηφιακό μάρκετινγκ, μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι κερδίζει το ψηφιακό. Ωστόσο, το παραδοσιακό μάρκετινγκ είναι ακόμα απαραίτητο για το ακροατήριο που είναι το ίδιο παραδοσιακό. Έτσι, ένα έξυπνο μείγμα παραδοσιακού ψηφιακού μάρκετινγκ, που επιτρέπει μια καλή ανάλυση της διαφήμισης μέσω διαδικτύου, θα φέρει τη μάρκα σας εκεί όπου εσείς θέλετε.

Make The Difference

Βρες την λύση στο Digital Marketing! BOOST YOUR BUSINESS!

Leave a Reply