TikTok: Πώς να ξεχωρίσεις από το πλήθος

Θέλετε να προσεγγίσετε περισσότερο από το ιδανικό κοινό σας στο TikTok; Αναρωτιέστε πώς να πείτε μια αυθεντική ιστορία μέσω βίντεο σύντομης μορφής;

Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε πώς να αξιοποιήσετε τις αρχές αφήγησης στο περιεχόμενό σας.

Read More
admin 22 Μαρτίου, 2022 0 Comments

Η σημασία του να κάνετε τις αναρτήσεις σας στα Social Media ελκυστικές!

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν να κάνουν με την οικοδόμηση μιας κοινότητας, αλλά έχουν επίσης να διαμορφώσουν τη φωνή της επωνυμίας σας. Στην ιδανική περίπτωση, το περιεχόμενο που δημοσιεύετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να κάνει και τα δύο, καθώς και να δημιουργεί θετικές αντιλήψεις για την επωνυμία που τελικά οδηγούν σε πωλησεις. Χωρίς δέσμευση, οι αναρτήσεις σας χάνουν χρόνο και χώρο.
digital composite of social media graphics with office background
Οι σημερινοί πελάτες και οι υποψήφιοι πελάτες αναζητούν την παρουσία σας στα Social Media για κάτι περισσότερο από απλή πληροφόρηση. Το χρησιμοποιούν για να ανακαλύψουν ποιος είσαι και τι αντιπροσωπεύεις. Και δεν είναι μόνο το αρχικό περιεχόμενο που δημοσιεύετε. Είναι αν απαντάτε σε ερωτήσεις, πώς απαντάτε σε αυτές και πόσο γρήγορα. Μάλιστα, το 34,5% των πελατών προτιμά να χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την εξυπηρέτηση πελατών. Και το 71% θέλει να απαντήσετε μέσα σε μια ώρα. Οι ελκυστικές αναρτήσεις μπορούν επίσης να αυξήσουν τον αριθμό των ατόμων που προσεγγίζετε. Όσο περισσότεροι άνθρωποι αλληλεπιδρούν μαζί σας, τόσο περισσότερες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα δίνουν προτεραιότητα στο περιεχόμενό σας. Αλλά μπορεί να αναρωτιέστε τι μετράει ως αφοσίωση και πώς μπορείτε να είστε πιο αφοσιωμένοι στις αναρτήσεις σας. Ας ξεκινήσουμε ρίχνοντας μια ματιά σε αυτούς τους δύο τομείς.

Τι είναι η Engagement;

Η δέσμευση σημαίνει αλληλεπίδραση. Είναι το ισοδύναμο συνομιλιών και αντιδράσεων πρόσωπο με πρόσωπο. Το περιεχόμενο και οι αναρτήσεις σας είναι παρόμοια με την έναρξη μιας συνομιλίας ή μιας δήλωσης. Η δέσμευση συμβαίνει όταν συμμετέχουν ή ανταποκρίνονται άλλοι. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να μετρήσετε και να παρακολουθήσετε εάν οι αναρτήσεις σας εμπλέκονται στον κόσμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τον αριθμό των likes, των shares και των σχολίων. Μπορεί να αποτελείται από πόσους ακόλουθους έχετε και αν αυτή η λίστα αυξάνεται. Άλλοι τρόποι μέτρησης της αφοσίωσης περιλαμβάνουν τη χρήση hashtag που συνδέονται με την επωνυμία σας, τις αναφορές και τα κλικ. Ωστόσο, μπορεί να θέλετε να προχωρήσετε πέρα ​​από τις παραδοσιακές ποσοτικές μετρήσεις. Διαφορετικές πλατφόρμες μπορούν να δώσουν προτεραιότητα στις αναρτήσεις σύμφωνα με αυτό που ονομάζεται “σημασιακή δέσμευση”. Το Facebook, για παράδειγμα, ορίζει την ουσιαστική δέσμευση ως ενεργές και στοχαστικές αλληλεπιδράσεις που προσθέτουν στα γενικά συναισθήματα ευημερίας των ανθρώπων.

Πώς μπορούν οι αναρτήσεις μου να είναι πιο ελκυστικές;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι η δέσμευση αφορά τη δημιουργία και την οικοδόμηση σχέσεων. Τα social media μπορούν να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο έρευνας όπου μπορείτε να μάθετε για τους πελάτες και τους ανταγωνιστές. Μπορείτε επίσης να ανακαλύψετε τάσεις, νέες ιδέες περιεχομένου και τρόπους βελτίωσης των εσωτερικών διαδικασιών.

Για να είστε πιο ελκυστικοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπορείτε να είστε συνομιλητές. Αναζητήστε ευκαιρίες για αλληλεπίδραση με άλλους που θα προσθέσουν τον σκοπό και τη φωνή της επωνυμίας σας. Για παράδειγμα, υπάρχει κάποιο θεματικό φόρουμ στο οποίο μπορείτε να συμμετάσχετε και να προσθέσετε; Ή υπάρχει κάποιο που μπορείτε να ξεκινήσετε για ένα σχετικό θέμα που δεν έχει καλυφθεί ακόμα;

Θα θέλετε επίσης να απαντάτε σε πελάτες και δυνητικούς πελάτες στις δικές σας σελίδες, συμπεριλαμβανομένων των παραπόνων. Μπορείτε να ενισχύσετε την Αλληλεπίδραση των πελατών σας έως και 25% και θα επηρεάσετε θετικά έως και το 66% των ατόμων ηλικίας 18 έως 54 ετών.

Η αποχή από το να καυχιέστε συνεχώς για την επωνυμία σας μπορεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον άλλων. Η κοινή χρήση καλογραμμένων αναρτήσεων και άρθρων που είναι επί του θέματος θα κρατήσει το ενδιαφέρον των ανθρώπων για τις αναρτήσεις σας.

Οι διαδραστικές αναρτήσεις και το περιεχόμενο είναι ένας άλλος τρόπος για να αυξήσετε την αφοσίωση. Σκεφτείτε κουίζ, δημοσκοπήσεις και διαδικτυακά παιχνίδια όπου οι άνθρωποι μπορούν να διασκεδάσουν και να παρέχουν σχόλια. Δοκιμάστε διαγωνισμούς και κληρώσεις, συμπεριλαμβανομένων δωρεάν δώρων. Πειραματιστείτε με περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες, περιόδους ερωτήσεων και απαντήσεων και προβολείς πελατών ή υπαλλήλων.

Καθώς πειραματίζεστε με διάφορους τύπους αναρτήσεων, παρακολουθήστε τι κάνει καλά και τι όχι. Η ανάλυση των αποτελεσμάτων σας μπορεί να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τρόπους επαναχρησιμοποίησης περιεχομένου και αναρτήσεων ή θεμάτων ιστολογίου και ηλεκτρονικών βιβλίων. Αν συναντήσετε μερικά εμπόδια, μην αποθαρρύνεστε. Μπορείτε πάντα να συμμετέχετε σε συζητήσεις και να προσθέτετε αξία σε τρέχοντα γεγονότα και τάσεις.

Απλά θυμηθείτε να συνεχίσετε τη συζήτηση!

Έχετε απορίες?

Read More
admin 21 Μαρτίου, 2022 0 Comments

Πώς μετράτε την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας στα Social Media;

Πώς μετράτε την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας στα Social MEDIa;

Πολλές μάρκες κυνηγούν το δοχείο του χρυσού που είναι γνωστό ως «αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας», αλλά λίγες εταιρείες έθεσαν ποτέ μετρήσεις για το πόση αναγνωρισιμότητα επωνυμίας έχουν πραγματικά. Ευτυχώς, τα Social Media προσφέρουν πολλές μετρήσεις για την παρακολούθηση της αναγνωρισιμότητας της επωνυμίας.

Τι είναι η αναγνωρισιμότητα επωνυμίας;

Η αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας μπορεί να θεωρηθεί σε μερικές διαφορετικές διαστάσεις:

Ανάκληση επωνυμίας: Πόσο εύκολα θυμάται κάποιος την επωνυμία σας

Αναγνώριση επωνυμίας: Πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να διαφοροποιήσει την επωνυμία σας από άλλες
Αυτές οι έννοιες μπορεί να είναι δύσκολο να ποσοτικοποιηθούν. Ειδικά επειδή οι περισσότερες επωνυμίες ενδιαφέρονται περισσότερο για τις πωλήσεις και την απόδοση επένδυσης (ROI), επομένως η αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας μπορεί να μοιάζει με μια αφηρημένη έννοια. Αλλά η αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας εξακολουθεί να είναι απαραίτητο μέρος της εξίσωσης κέρδους. Εξάλλου, υπάρχει λόγος που η Coca Cola ξόδεψε 4,25 δισεκατομμύρια δολάρια σε διαφημίσεις.

Ακολουθεί μια γρήγορη ματιά στο πώς μπορείτε να μετρήσετε την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας στα Social Media.

Μετρήσεις αναγνωρισιμότητας επωνυμίας μέσων
Social media που μπορείτε να παρακολουθήσετε

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να παρακολουθήσετε την αναγνώριση της επωνυμίας σας μέσω των social media.

Ακολουθεί η μείωση σε κάθε μέτρηση:

Reach

Ο αριθμός των ατόμων που έχουν δει το περιεχόμενό σας. Η αυξανόμενη οργανική προσέγγιση χρηστών σημαίνει ότι αυξάνετε το μέγεθος του κοινού σας κερδίζοντας οπαδούς ή κερδίζοντας μερίδια. Εάν η επωνυμία σας ενδιαφέρεται περισσότερο για το πόσα άτομα γνωρίζουν ποιος είστε, αυτή μπορεί να είναι η μέτρηση που πρέπει να παρακολουθείτε.

Engagement (Rate)

Ο αριθμός των επισημάνσεων "μου αρέσει", των σχολίων και των κοινοποιήσεων που λαμβάνουν οι αναρτήσεις σας ή ο μέσος αριθμός "μου αρέσει", σχολίων και κοινοποιήσεων ανά ανάρτηση. Αυτό δείχνει πόσο πολύ οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με το περιεχόμενό σας, κάτι που είναι ένας δείκτης του πόσο η επωνυμία σας έχει απήχηση μαζί τους. Brand Mentions: Ο αριθμός των φορών που οι άνθρωποι αναφέρουν την επωνυμία σας στις αναρτήσεις τους, είτε προσθέτουν ετικέτα στο προφίλ σας είτε απλώς αναφέρουν το όνομα της επωνυμίας σας. Αυτό δείχνει αν υπάρχει φασαρία γύρω από την επωνυμία σας.

Share of Voice

Το ποσοστό των συνολικών αναφορών σε έναν κλάδο που αναφέρουν την επωνυμία σας. Οι ακατέργαστες εντυπώσεις ή οι αριθμοί προσέγγισης χρηστών μπορεί να μην σημαίνουν πολλά για την εταιρεία σας, εάν δεν γνωρίζετε πώς αποδίδετε σε σχέση με τον κλάδο σας. Το Share of voice σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε πόσο από τη συνολική πιθανή προσοχή του κοινού που έχετε κερδίσει.

Audience Sentiment

Ο συναισθηματικός τόνος των αναρτήσεων σχετικά με την επωνυμία σας. Λένε ότι κάθε δημοσιότητα είναι καλή δημοσιότητα, αλλά αυτό δεν ισχύει στο διαδίκτυο. Μερικές φορές, ένας τεράστιος αριθμός αναφορών ή εμφανίσεων επωνυμίας μπορεί να οφείλεται σε λάθος λόγους—όπως ένας εφιάλτης δημοσίων σχέσεων— επομένως η παρακολούθηση του εάν οι αναφορές της επωνυμίας σας είναι θετικές ή αρνητικές μπορεί να είναι απαραίτητο μέρος της παρακολούθησης της αναγνωρισιμότητας της επωνυμίας σας.

Υπάρχει υπολογισμός αναγνωρισιμότητας επωνυμίας;

Επειδή δεν υπάρχει ένα πραγματικό μέτρο αναγνωρισιμότητας επωνυμίας, ποια μέτρηση αναγνωρισιμότητας επωνυμίας είναι πιο λογικό να παρακολουθείται θα εξαρτηθεί από το πώς η εταιρεία σας κερδίζει έσοδα ή εκτιμά την επωνυμία της. Για παράδειγμα, εάν είστε μια δημοσίευση που κερδίζει χρήματα από έσοδα από διαφημίσεις, πιθανότατα ενδιαφέρεστε περισσότερο για τις καθαρές μετρήσεις όγκου, όπως οι εμφανίσεις και η προσέγγιση χρηστών. Ωστόσο, εάν είστε μια επωνυμία B2B που δραστηριοποιείται σε δραστηριότητες χαμηλού όγκου σε μια εξειδικευμένη βιομηχανία, μπορεί να σας ενδιαφέρει περισσότερο το μερίδιο φωνής ή η αφοσίωση.

Read More
admin 9 Φεβρουαρίου, 2022 0 Comments

5 Συμβουλές για αποτελεσματικό μάρκετινγκ μέσω Social Media

Με περίπου 2,65 δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυξάνονται συνεχώς. Είναι ένα απίστευτα ευέλικτο εργαλείο που πρέπει επίσης να προσαρμοστεί στο συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον που είναι ο κόσμος στον οποίο ζούμε. Είτε πρόκειται για σχετικό, πολύτιμο περιεχόμενο, εξυπηρέτηση πελατών ή προωθητικές ενέργειες επί πληρωμή, υπάρχουν πολλοί τρόποι που ο εκτεταμένος κόσμος των social μπορεί να βοηθήσει τις εταιρείες γίνονται πιο ορατές, ελκυστικές και προσβάσιμες.

1. Έχετε μια στρατηγική στα social media Θα κάνατε ένα πάρτι χωρίς σχέδιο;

Λοιπόν, θα μπορούσατε, αλλά μπορεί να μην είναι τόσο διασκεδαστικό σαν να αφιερώνετε χρόνο για να προσλάβετε έναν τροφοδότη, έναν DJ και ένα bouncy castle. Και η ίδια αρχή ισχύει για τη στρατηγική σας στα social media. Όσο περισσότερο σκέφτεστε αυτό που δημοσιεύετε, τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα.

Η δημιουργία ενός καλά μελετημένου σχεδίου είναι το κλειδί για μια παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που είναι συνεπής και αποτελεσματική σε όλες τις πλατφόρμες.

Ένας χρήσιμος τρόπος για να δομήσετε το σχέδιό σας είναι χρησιμοποιώντας το πλαίσιο της makethedifference.gr:

Χωρισμένο σε έξι βήματα, παρέχει έναν χρήσιμο οδηγό για να διασφαλίσετε ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν σαφή κατεύθυνση – με βάση το πού βρίσκεστε και πού θέλετε να βρίσκεστε.

Αυτά είναι:

Ανάλυση κατάστασης: πού βρισκόμαστε;

Στόχοι: πού θέλουμε να είμαστε; (π.χ. αποκτήστε οπαδούς, βελτιώστε την αφοσίωση, εξυπηρέτηση πελατών, συχνότητα/ποιότητα αναρτήσεων) – βεβαιωθείτε ότι αυτοί είναι στόχοι SMART

Στρατηγική: πώς μπορούμε να φτάσουμε εκεί; (Σκεφτείτε τις πληροφορίες σχετικά με το τρέχον κοινό και τις μορφές περιεχομένου σας)

Τακτική: ποιες τακτικές πρέπει να χρησιμοποιήσουμε; (π.χ. ποια κοινωνικά δίκτυα να χρησιμοποιηθούν, συχνότητα αναρτήσεων, θέματα περιεχομένου)

Ενέργειες: πώς θα γίνουν οι τακτικές και ποιοι θα εμπλακούν; (Σκεφτείτε πράγματα όπως οι ικανότητες/χρόνος του προσωπικού, η εξωτερική ανάθεση, τα εσωτερικά συστήματα και διαδικασίες, κ.λπ.).

Έλεγχος: πώς θα ξέρουμε ότι έχουμε φτάσει εκεί; (KPI, αναλυτικά στοιχεία, σχόλια/έρευνες πελατών, αναφορές, ποιος παρακολουθεί τα αποτελέσματα;)

2. Γνωρίστε το κοινό σας

Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε σχετικό περιεχόμενο εάν δεν γνωρίζετε για ποιον το δημοσιεύετε. Βεβαιωθείτε ότι μαθαίνετε για το κοινό σας – είτε μέσω έρευνας αγοράς, κοινωνικών γνώσεων, δημιουργίας προσώπων ή ακρόασης/παρακολούθησης μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η παρακολούθηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι βασικά η παρακολούθηση στη σκιά, περιμένοντας αυτούς τους πολύ σημαντικούς ψιθύρους και κουτσομπολιά για την εταιρεία σας. Το να ακούτε τι λέγεται για την επιχείρησή σας, τον κλάδο ή τους ανταγωνιστές σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στον ιστό σάς βοηθά να γνωρίσετε καλύτερα τους πελάτες σας και σας παρέχει πολύτιμες πληροφορίες για το πώς γίνεται αντιληπτό η επωνυμία σας.

Αυτές οι αυθεντικές, αμερόληπτες πληροφορίες μπορούν να βελτιώσουν τη στρατηγική στόχευσής σας.

3. Βεβαιωθείτε ότι η εικόνα της επωνυμίας σας είναι συνεπής

Η επωνυμία σας πρέπει πάντα να αντικατοπτρίζεται με τον σωστό τρόπο σε κάθε πλατφόρμα κοινωνικών μέσων και είναι σημαντικό αυτά τα θέματα να συνδέονται με τη συνολική στρατηγική επωνυμίας σας – συμπεριλαμβανομένου του ιστότοπού σας. Εκτός από οπτικές πτυχές, περιλαμβάνει επίσης πράγματα όπως τον τόνο, τα μηνύματα και τις αξίες.

Υπάρχουν μερικά εξαιρετικά διαδικτυακά εργαλεία για τη γρήγορη και εύκολη επωνυμία των αναρτήσεων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Canva και το Adobe Spark.

4. Δημοσιεύστε χρήσιμο και πολύτιμο περιεχόμενο που ταιριάζει με τους επιχειρηματικούς σας στόχους

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το περιεχόμενο για χάρη του περιεχομένου.

Όταν δημιουργείτε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή σχεδιάζετε καμπάνιες, αναρωτηθείτε – «πώς θα βοηθήσει την επιχείρηση;» και «πώς θα βοηθήσει τον θεατή;» Εάν δεν μπορείτε να απαντήσετε σε καμία από αυτές τις ερωτήσεις, ίσως χρειαστεί να αναθεωρήστε τη στρατηγική σας στα social media!

Παραδείγματα στόχων που θα μπορούσαν να επιτευχθούν με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι:

Αύξηση αφοσίωσης – κοινοποιήσεις/μου αρέσει/κλικ/απαντήσεις
Αυξημένη ικανοποίηση/εξυπηρέτηση πελατών
Περισσότερες αγορές του προϊόντος ή της υπηρεσίας σας
Περισσότερες επισκέψεις στον ιστότοπό σας
Αυξημένοι ακόλουθοι
Αναγνώριση επωνυμίας – πόσο μακριά διαδίδεται το μήνυμά σας;

5. Παρακολουθήστε τα αποτελέσματά σας

Όταν παρακολουθείτε τις καμπάνιες σας, είναι σημαντικό να εστιάσετε σε κάτι περισσότερο από «μετρήσεις ματαιοδοξίας», όπως «μου αρέσει» (εκτός εάν αυτός είναι ένας από τους επιχειρηματικούς σας στόχους).

Υπάρχουν πολλά άλλα χρήσιμα πράγματα που μπορείτε να κερδίσετε από τα κοινωνικά δίκτυα, όπως η δέσμευση της κοινότητας, η εξυπηρέτηση πελατών και η ανταλλαγή πολύτιμων συμβουλών και πληροφοριών σχετικά με την υπηρεσία ή το προϊόν σας.

Όταν γνωρίζετε ποιους τύπους μετρήσεων πρέπει να μετρήσετε για να παρακολουθείτε τους στόχους σας, ήρθε η ώρα να βρείτε ένα εργαλείο που θα παρακολουθεί αυτές τις μετρήσεις. Πολλά εργαλεία προγραμματισμού και κανάλια μέσων κοινωνικής δικτύωσης παρέχουν τη δική τους μορφή παρακολούθησης ή είναι δυνατό να εξερευνήσετε χρησιμοποιώντας λεωφόρους τρίτων ή να δημιουργήσετε τα δικά σας API.

Είναι σημαντικό να ενημερώνεστε για τις μεταβαλλόμενες τάσεις, τα χαρακτηριστικά και τους αλγόριθμους που μας ρίχνουν πάντα τα κοινωνικά δίκτυα. Αυτό θα είναι το κλειδί για μια αποτελεσματική και (ελπίζουμε) ικανοποιητική εμπειρία με το μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Read More
admin 3 Φεβρουαρίου, 2022 0 Comments

4 συμβουλές για τη συνεχή δημιουργία υψηλής ποιότητας περιεχομένου στα Social Media

The time has finally come. You’ve poured your blood, sweat, and tears into your most recent content piece, and it’s ready to be packaged up and sent to the client to be pushed live. After a few final checks and only…

Read More
admin 16 Νοεμβρίου, 2018 0 Comments

8 τάσεις στα Social Media που πρέπει να γνωρίζει κάθε επιχείρηση για το 2022

The time has finally come. You’ve poured your blood, sweat, and tears into your most recent content piece, and it’s ready to be packaged up and sent to the client to be pushed live. After a few final checks and only…

Read More
admin 16 Νοεμβρίου, 2018 0 Comments

Social Media Basics

The time has finally come. You’ve poured your blood, sweat, and tears into your most recent content piece, and it’s ready to be packaged up and sent to the client to be pushed live. After a few final checks and only…

Read More
admin 16 Νοεμβρίου, 2018 0 Comments